TURISMUL SEXUAL (20)

in Lecturi la lumina ceaiului

Locul de joacă (2)

Pe acelaşi site de specialitate, autorul textului scrie în continuare: „Cu voce joasă, ajutorul meu a sugerat că, probabil, aş fi interesat să văd ce era disponibil şi într-una dintre zonele speciale pentru bar. Sugestia lui tentantă mi-a făcut inima să se zbată ca un cal nărăvaş. A spus că acolo avea «unele tinere». Cum mai toate femeile thailandeze de 20 de ani îmi păreau de doar 10, asta era ceea ce trebuia, într-adevăr, să văd.

În cealaltă cameră din afara holului, care era, de fapt, un mic bar, stăteau în jur de 12 fetiţe care priveau la televizor. Cînd am intrat, se uitau, jucau grabass şi chicoteau! La comanda celui care mă însoţea, toate s-au aşezat pe canapele şi mi-au zîmbit, oferindu-mi întreaga lor atenţie.

În faţa mea stăteau o duzină de fetiţe, cea mai tînără, după părerea mea, avînd vreo 12 ani. Era evident că micuţele astea nu se maturizaseră încă în femei… chicoteala şi neastîmpărul lor le dădea de gol. Nu erau nici manechine, iar stabilimentul nu făcuse nici un efort să le îmbrace în ţinute sexy, ci mai degrabă în haine de fetiţă, potrivite vîrstei lor. Nu m-am putut abţine. Trebuia neapărat să o am pe una dintre ele”.

Capcane pentru turişti (1)

Pentru un anumit număr de turişti, virginele sînt partenere sexuale preferate; dacă nu din motive de afirmare a puterii – ca o dovadă a virilităţii lor – atunci din teama de SIDA. Unele „virgine“ sînt vîndute ca atare: uneori, anorexice, cu himene surogat. Dorinţa de prostituate tot mai tinere, în ideea că ele nu vor fi infectate cu HIV/SIDA – care îşi are oglindirea odioasă în violurile de copii din Africa Subsahariană, unde sexul cu virgine se spune că poate să vindece un bărbat de SIDA – apare dintr-o concepţie greşită asupra modului în care se transmite boala. Transmiterea unei boli este de fapt mult mai probabilă cu parteneri sexuali abia ajunşi la pubertate sau înainte de pubertate, decît cu parteneri adulţi, pentru că sînt mai mari şansele ca sexul penetrativ să producă sîngerări. Unii turişti cred că ceea ce fac ei nu este un abuz, deoarece copiii sînt cei care îi abordează şi le oferă sex şi, de multe ori, aceştia sînt plătiţi în cadouri. Justificarea este folosită, de asemenea, la scară largă în turismul sexual al bărbaţilor şi femeilor, în care unii turişti nu simt că exploatează un individ, ci că îi ajută pe cei mai puţin privilegiaţi decît ei. Dar, deşi turiştii sexului pentru copii sînt acuzaţi că nu privesc în faţă adevărul despre aceste tranzacţii, un astfel de sistem, al oferirii de cadouri, poate ajuta un copil din lumea în curs de dezvoltare să îşi menţină un sentiment de integritate de sine: tranzacţia devine una raţională şi ei resimt mîndria de a-şi ajuta familia din punct de vedere economic; prin contrast, pentru ei, să fie numiţi obiecte ale prostituţiei este, în mod invariabil, o insultă. Negarea are loc în ambele sensuri.

(va urma)

PATRICK BLACKDEN

COMENTARII DE LA CITITORI