Ultima cacealma (4)

in Război corupției

– Pamflet –

După 2-3 ani de existenţă conflictuală, cacealmaua strîmbătăţii şi a minciunii a eşuat. Domnul Crin vrea să încerce, şi el, o astfel de formulă ratată, iar preşedintele Băsescu mai trage o dată, ca la loz în plic, deşi ştie că n-o să obţină nimic. Mai întîi, fiindcă o asemenea dreaptă va fi condusă de stîngaci pur sînge – Traian Băsescu este un comunist, convins din tinereţe, la fel ca Vasile Blaga, Mihai Răzvan Ungureanu, Cristian Preda, Monica Macovei şi atîţia alţii, care nu şi-au uitat prima dragoste. Cu vreo 25 de ani în urmă, toţi aceşti lideri erau ciungi de mîna dreaptă – şi-o retezaseră, singuri, din umăr. În aceste condiţii, stai şi te întrebi:

Ce viitor poate avea o dreaptă condusă de stîngaci?! Pe domnul Crin nu l-am inclus în această pleiadă de politicieni, întrucît dînsul n-a intrat în cacealma cu Marx, Lenin, Stalin, sau Ceauşescu. Domnul Crin s-a născut liberal, mai liberal decît Brătienii. Dar, tocmai aici apare enigma – dacă e un liberal atît de convins, cum de-a pus PNL-ul, plocon, în braţele lui Traian Băsescu?! L-a luat de mînă, ca pe un copil de grădiniţă, neştiutor, l-a aşezat în banca portocalie şi i-a spus: ,,Stai, mumos, aici, că vine Nenea Trăienel şi-ţi dă bombonele. Să nu faci gură, că mă supăr! Eu plec repede. Plec din funcţia de interimar şi, în plus, intenţionez să nu mai candidez la alegerile prezidenţiale din toamnă. Funcţiile astea înalte îmi dau programul nocturn peste cap. Gata, am plecat. Mă aşteaptă Klaus Iohannis, la o cacealma!”.

Domnul Crin a plecat fără să înţeleagă faptul că, la această oră, nici măcar cacealmaua nu mai are haz. Iar pokerul fără cacealma e ca politica dîmboviţeană fără înjurături. Marea greşeală a domnului Crin este aceea că s-a considerat un as al cacealmalei, indiferent de natura acesteia. Poate că la poker n-a avut rival, însă în politică a dat cu cacealmaua-n gard, fiindcă s-au găsit alţii, cu bicepşii mai umflaţi. N-a înţeles că, în loc să-l pluseze pe Traian Băsescu, ar fi trebuit să-şi ia notiţe, după cacealmalele actualului preşedinte al ţării, despre care ştim, cu toţii, cu ce mîndreţe de cacealmale ne-a ciuruit!

A scufundat Flota ţării în propriile conturi, însă fără să prejudicieze vistieria statului, după cum ne asigură socotitorii experţi, aduşi de la fosta cooperativă agricolă; a condamnat comunismul în Parlament, cu ajutorul unor băieţi de mingi ai fostului regim – Vladimir Tismăneanu, Horia-Roman Patapievici, Andrei Cornea şi alţii, care au supt la ţîţa regimului dictatorial încă de cînd înotau în scutece; a cîştigat al doilea mandat cu votul la 10 secunde, brevetat de Teodor Baconschi, la Ambasada României la Paris; a înşfăcat case, terenuri intravilane, moşii; a instaurat dictatura procurorilor; a suprimat statul de drept şi a ucis democraţia, călcînd, cu ciubotele, mai bine de 7,4 milioane de voturi, exprimate de români împotriva sa; a tăiat, drastic, salariile şi a ciuntit pensiile; a mărit TVA-ul, deşi ne asigurase că aşa ceva nu se va întîmpla în România; i-a condamnat la închisoare pe adversarii săi politici, dar şi-a apărat, cu ghiarele şi cu dinţii, ciracii corupţi. Însă Traian Băsescu a şi ratat multe cacealmale politice – n-a izbutit s-o impună pe Elena Udrea lider al PDL-ului (pe atunci, nu sărea cu paraşuta); a ratat comasarea PMP-ului cu PDL-ul şi refacerea găştii portocalii; n-a reuşit s-o trimită în Parlamentul European pe ,,Gogoşica lu’ tata”, oratoarea familiei şi spaima ortoepiei.

Şi, cu toate acestea, nu renunţă, nici mort, la cacealma. După hipnotizarea PNL-ului, speră să-i ralieze pe adepţii domnului Crin cu vreascurile portocalii, într-un mare PCR de dreapta, cu ajutorul căruia să se reinstaleze la Putere. Specializat în demolări de partide şi de alianţe, Traian Băsescu nu va reuşi să pună două cărămizi una peste alta şi, astfel, să înjghebeze vreo coşmelie politică, aptă să ocupe 20-25% din totalul scaunelor parlamentare. Dintr-o asemenea perspectivă, Traian Băsescu nu va mai trece pragul de la Cireşica, darmite pe cel de la Palatul Victoria.

(va urma)

Nicolae Dăscălescu

COMENTARII DE LA CITITORI