Un copil de origine română – geniul Planetei

in Lecturi la lumina ceaiului

Anthony Popa Urria este cel mai inteligent copil de pe Planetă, cu un IQ aproape perfect.

Pe glob, IQ-ul unui om cu inteligenţă medie se ridică, de obicei, la 110 puncte. De regulă, tot ce-i peste 140 reprezintă un om genial. România se poate mîndri, la acest capitol, cu unul dintre cei mai promiţători copii ai Planetei – Anthony Popa Urria.

Copilul, în vîrstă de 5 ani, locuieşte în îndepărtata Canadă şi este la origine român. La numai 2 ani şi 9 luni a fost catalogat la fel de deştept precum celebrul fizician Albert Einstein, sau precum Stephen Hawking, avînd un IQ de 154, adică aproape perfect.

Anthony Popa Urria trăieşte în Canada, în Cagliary, încă de la naştere şi a fost desemnat, în unanimitate, de Organizatia MENSA, organizaţie care reuneşte cei mai inteligenţi copii din lume, drept ocupantul primului loc, cu un IQ de 154. Acest IQ este cu mult peste media multor oameni maturi de pe Planetă. În timp ce alţi copii de vîrsta lui se jucau cu creioanele colorate, Anthony ştia să numere pînă la 1.000, să pronunţe tot alfabetul şi să vorbească în italiană, spaniolă şi engleză încă de la 3 ani, vîrstă la care i-a uimit pe mulţi profesori şi sociologi din Canada.

Conform Ziare.com, Felicia, bunica genialului roman, a observat calităţile de excepţie ale copilului încă de la vîrsta de 4 luni, cînd urmarea cu atenţie sporită tot ceea ce se petrecea în jurul său. Felicia a mai adăugat, că, la împlinirea vîrstei de 6 luni, copilul ştia deja să recunoască toate literele alfabetului. Ba mai mult, la 10 luni, mama lui Anthony, Laura, l-a auzit recitînd, în mod repetat şi clar, alfabetul. La început, a rămas impasibilă şi sceptică. A crezut că l-a memorat automat şi, pentru a înlătura orice dubiu, l-a dus la Londra, pentru a-i testa coeficientul de inteligenţă.

Laura Urria avea o bănuială, iar instinctul matern i-a dictat acest lucru, care, în urma numeroaselor teste făcute în cadrul organizaţiei MENSA, i-a confirmat bănuiala. MENSA a rămas uluită de capacităţile copilului şi l-a încadrat în fruntea topului celor mai inteligenţi copiii de pe mapamond, cu un coeficient aproape perfect, de 154.

Probabil că, într-un viitor apropiat, Anthony Popa Urria va deveni unul dintre stîlpii oamenilor de geniu din Canada, ceea ce, într-un fel, ne-ar durea, pentru că a plecat, ca mulţi alţi tineri din ţară, promovînd valori străine şi lăsînd un gol imens în societatea românească.

Br. Petru

COMENTARII DE LA CITITORI