Un cuplu desăvîrşit

in Lecturi la lumina ceaiului

Motto:

     „Marian Râlea ar juca cu Bianca Drăguşanu”.

 

Astfel de titlu a apărut, mare, să vadă prostimea o aşa minune divină, în „Click”-ul de duminică, 14 septembrie 2014. Mai să ne-nece plînsul, vorba lui nenea Iancu Caragiale. Ce fericită împerechere posibilă între două vedete! Un iubit şi remarcabil actor, cunoscut mai ales din serialul pentru copii „Abracadabra”, dacă nu ne înşeală memoria, şi o frumoasă tînără, adulată în lumea noastră mondenă. O distinsă fiică a Evei, rîvnită de mai multe vedete, foarte multe culte la cap, vorba Tribunului.

În disputa eroică a iluştrilor pretendenţi la nurii Biancăi a învins, momental (sic!), celebrul star de televiziune, care prezintă mersul vremii, nu al vremurilor, pe numele său Victor Slav (era să zic, Doamne iartă-mă, Victor Ponta). El a reuşit să se căsătorească, legal, cu zîna cu ochi mari, în care se răsfrîng tot seninul cerului, toată dragostea şi fericirea lumii, învingîndu-l pe nefericitul Prinţ, mare talent, dar fotbalist cam ratat, care a colindat pe la mari echipe: Dinamo, Petrolul, Standard Liege, Steaua, refuzat de Rapid şi recuperat, în sfîrşit, de Chiajna. Este adevărat că Drăguşanca, „inimă zburdalnică”, s-a dus după slava lui Slav, dar n-a scăpat prilejul să mai flirteze şi chiar să-şi permită o escapadă cu blîndul şi melancolicul Prinţ, de vreo cîteva zile acilişa, pe la Paris. Că ăstora le place mult capitala Franţei, centrul cultural al lumii. Se ştie cît de însetate de imagine sînt vedetele noastre. Important e că, după o nuntă fastuoasă, s-au despărţit. Aşa e VIP-urile, capricioase, nene!

N-am fi scris aceste nevinovate gînduri dacă tovarăşii, tovarăşele, de la ziarul nr. 1 cel mai citit din România, n-ar fi afişat acest titlu sus, în pagina 1. Care titlu respiră, într-o singură propoziţie, o ditamai cacofonia, cu îmbinarea armonioasă – armonică (sic!) – ca cu. Felicitări, Simona Tudorache, şi poftă bună, fetiţo! Să mă ierte maestrul Ion Cristoiu ot Găgeşti, şef de şcoală de ziarişti, fost anti-băsist înfocat pe la „Antena 3”, la emisiunea lui Gâdea, iar acum, după o întoarcere spectaculoasă la 360°, un înflăcărat băsist, că am preluat un nimerit epitet diminutival din panoplia de aur a unui mare scriitor.

Ne întrebăm, cu nobilă sfială, dacă autoarea acestui articol, care mi-a mers la inimă – jur cu adevărul vitezei cu care Traian Băsescu l-a lovit cu palma, nu cu pumnul, pe acel nevinovat copil, nu o fi una dintre discipolele frumosului Monstru din Găgeşti – iertare, domnul Vadim Tudor este autorul sintagmei. Că prea le zice bine, mînca-o-ar tata de dăşteaptă şi de fină mînuitoare a Limbii Române!

Ce mai, Marian Râlea şi Bianca Drăguşanu ar face un cuplu desăvîrşit, dacă n-or face, ai naibii porumbei, şi vreun copil din flori. Mai ştii? După o căsătorie religioasă pe care mireasa ar fi dorit s-o facă taman la un restaurant de lux (de ce să se mai ostenească zeiţa botoasă-zurlie să meargă, cu slavă, împreună cu Slav, mirele, la altarul unei biserici adevărate, ea e Bianca, dom’le, e Zîna Frumuseţii şi-a spiritului pur, fără fisuri!), mariajul oficial n-a durat prea mult pentru cei doi îndrăgostiţi şi s-au despărţit, oficial, la notar, dar, culmea, flacăra iubirii nu s-a stins definitiv, ci, din contră, cele două VIP-uri s-au regăsit, mai proaspete, la lumina unui concubinaj şi mai onest ca căsătoria licită (sic!).

GEORGE MILITARU

COMENTARII DE LA CITITORI