Un ministru din Guvernul Cioloş îl acuză pe Ponta că i-a făcut cadou lui Ghiţă marile contracte din IT (1)

in Război corupției

Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene, i-a trimis o scrisoare deschisă fostului premier Victor Ponta, în care îi răspunde, elegant, la atacurile din ultima vreme, făcînd o comparaţie între guvernarea Cioloş şi guvernarea PSD. Redăm integral scrisoarea lui Cristian Ghinea.
Stimate domnule Ponta,
Aţi început de curînd o campanie agresivă la adresa Guvernului Cioloş, printre altele, pe tema fondurilor europene. Acest Guvern s-a obişnuit să nu răspundă atacurilor politicianiste şi să ne vedem de treabă, conform proverbului despre caravană şi cîini. Însă aţi depăşit limita bunei cuviinţe. Oamenii aud de la dumneavoastră că Dacian Cioloş şi echipa lui sînt „jemenfişişti” – că ne doare în cot, pe româneşte –, iar de la colegii dumneavoastră de partid aud chiar că „acţionăm împotriva României”. Domnule Ponta, o să vă dau cîteva exemple de „jemenfişism” din timpul guvernării dumneavoastră, care vor rămîne în istorie. Oamenii vor compara cu ce a făcut Dacian Cioloş pentru această ţară şi vor trage singuri concluziile. Să le luăm pe rînd.
OAMENII DE LA SATE
Dacian Cioloş este românul care a adaptat Politica Agricolă Comună a Uniunii Europene la realitatea agriculturii din România. Agricultura noastră fragmentată, ţărănească, are acum şansa dezvoltării prin ceea ce toată lumea numeşte „Reforma Cioloş”. Doar că Guvernul condus de dumneavoastră nu a avut priceperea să fructifice la maximum această reformă. Aţi exclus cea mai mare parte dintre fermieri din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), acţionînd doar în interesul marii agriculturi industriale. Aţi ignorat, astfel, cu bună ştiinţă, nevoile oamenilor de la sate. Aceştia nu-şi pot creşte gospodăriile şi continuă să trăiască de azi pe mîine. Acum lucrăm să schimbăm acest Program – am creat un întreg pachet privind Clasa de Mijloc de la sate – vă invit să-l citiţi pentru a vedea ce înseamnă o viziune patriotică despre satul românesc şi oamenii lui. Să ai determinarea şi capacitatea să influenţezi politicile la nivel european înseamnă să-ţi pese şi să acţionezi pentru binele ultimului sat din ţara ta. Dumneavoastră vreţi să ţineţi satele în dependenţă, ca să obţineţi voturi.
FUNCŢIONARII DAU DIN UMĂR ŞI ŞOPTESC (1)
Domnule Ponta, a te durea în cot de români înseamnă să acaparezi sistemul informatic al ţării, să-l foloseşti în interesul personal, să încurci şi să umileşti cetăţenii punîndu-i pe drumuri de la o instituţie a statului la alta. În procesul de debirocratizare început de Guvernul Cioloş ne-am lovit des de sisteme informatice prost croite, ineficiente şi scumpe, dar mai ales incapabile să comunice unele cu altele.

(va urma)
Sebastian Zachman

COMENTARII DE LA CITITORI