Un vot de blam

in Lecturi la lumina ceaiului

 

Motto: „Vine o vreme cînd lacrimile cad în interior“. (Nicolae Iorga)

 

Mari jigodii unii parlamentari. Ne e scîrbă să le dăm numele. Ne apucă voma, ca să cităm pe marele dispărut, Corneliu Vadim Tudor. Cel al cărui sicriu n-a fost primit la Senat de el şi gaşca. A cui? A unui fals partid, de fapt o asociaţie, o uniune, ilegală, primită în Parlamentul României, după cum a demonstrat Tribunul. Al unei Ţări pe care a iubit-o nespus a fost refuzat de cine? De nişte parlamentari care, dacă te uiţi la ei, nu-i ajung nici pînă la unghia degetului mic al piciorului stîng. Ei, aşa-zişi slujitori ai unui popor pe care-l sapă din interior, cît se poate. De asta i-ai îndemnat pe-ai tăi, ne-domnule V…, să facă un asemenea gest, act de crasă injustiţie faţă de unul dintre cele mai nobile suflete de român, din cîte a zămislit Poporul pe care se vede că-l urîţi din toţi rărunchii? Pentru că voi, cu uniunea voastră profund anti-românească, nu sînteţi decît un cal troian în forul nostru legislativ? Pentru că voi vreţi, aţi spus-o pe faţă, cu infinită obrăznicie, că doriţi autonomia aşa-zisului Ţinut Secuiesc şi, implicit, ruperea Ardealului nostru sfînt, leagănul Poporului Român, de fapt, din trupul României? Pentru că el v-a spus să daţi dovadă de decenţă şi să nu mai blamaţi ţara asta, pe care nu numai că n-o respectaţi, dar o şi înjuraţi? Şi chiar o cam furaţi. Cum faci, se pare, dumneata cu pădurile şi codrii seculari ai Transilvaniei, ce cad în plîns sfîşietor sub lama nemiloasă a drujbelor voastre? Cel puţin de acest lucru v-a acuzat patriotul Vadim, şi nu numai dumnealui. Pentru că unii primari sau reprezentanţi ai voştri îşi permit să profaneze cel mai sacru şi sensibil simbol al românismului – Tricolorul? Ce vă deranjează trupul neînsufleţit al Tribunului? Sau vă e frică şi acum ce poate cel mai mare suflet de român care a ars pentru Neamul şi Patria lui?

Ruşine, ne-domnule X. Sau V. Totuna. De trei ori ruşine obrazului tău gros.

Că v-aţi permis cel mai josnic şi nedrept act moral posibil. Sfidîndu-l, credeţi voi, pe un mare parlamentar român, v-aţi coborît şi mai jos în inimile adevăraţilor oameni. Şi, poate, alegătorii vor beli ochii mai bine, vorba lui Marin Preda, şi nu vă vor mai da votul. Ca să fiţi out (afară) din ţara pe care-o blamaţi şi, în parte, vreţi s-o furaţi voi. Că de trădare, nici nu mai vorbim.

Meritaţi, odată – să primiţi un vot de blam de la români.

GEORGE MILITARU

P.S. Şi totuşi, ei n-au fost singuri. Pe ceilalţi senatori cine i-a împiedicat să voteze pentru, domnule Sîrbu? Moralitatea lor dubioasă? Păi, domnul Vadim este/era mai moral decît toţi hoţomanii morali ai voştri, jalnice caricaturi umane!

COMENTARII DE LA CITITORI