Numarul curent editia digitalaAbonament editia tiparita (livrare in Romania)

• Fondată în 1990 de Corneliu Vadim Tudor și Eugen Barbu •

Unde ţi-e trufia, naşule?

in Lecturi la lumina ceaiului

Motto: „Ştie, mă! Tu crezi că nu ştie?”

(Mircea Băsescu)

Mircea Băsescu a fost arestat. Deocamdată, doar pentru 30 de zile. Uite, vorba fetelor de la „Click!”, ce minune a putut să se întîmple pe meleagurile „Mioriţei”: Justiţia să cerceteze un om foarte apropiat, o rudă de sînge a unuia dintre cei mai mari apărători/uzurpatori ai legii, pe care i-a avut vreodată această ţară! Culmea, Traian Băsescu, văzînd că situaţia e groasă de tot, a încercat, iarăşi, în stilu-i caracteristic, o diversiune. Cică Justiţia să-şi facă datoria. Între forţa legii şi forţa glasului sîngelui a ales, ce sacrificiu!, prima variantă. Şi ar fi vărsat, melancolic şi melodramatic, cîteva lacrimi pentru acest sacrificiu. A noua oară! Voia să ne ,,traducă”, vorba jalnicului, dar simpaticului personaj al lui I.L. Caragiale, din nou. Dar n-a mai ţinut. Nu mai ţine. Maestre al combinaţiilor sinistre, s-a cam dus timpul tău! Nu mai merge! Începe să se dărîme şandramaua! S-au dus armele tale letale: minciunile, hăhăitul fals şi plînsul ipocrit. Se pare, în sfîrşit, că nu mai poţi păcăli pe nimeni.

Prea s-a strîns lanţul fărădelegilor. Acum, ce păcat, cam tîrziu, dar, vorba proverbului, mai bine mai tîrziu decît niciodată, vor ieşi la iveală matrapazlîcurile tale, săvîrşite într-o domnie de un deceniu. Şi mai înainte. S-a trecut cu reformarea statului şi a Justiţiei. Adică cu (sic!) instaurarea Justiţiei tale, băsiste. Total ilegală şi partizană. Doar ţie şi acoliţilor dumitale. Acum zici, lăcrimînd, că Justiţia să-şi facă datoria. Te lepezi de fratele tău, unicul, croit în aceeaşi haină bogată a corupţiei. E cam tîrziu. În chestiunea Bercea Mondialul este vorba şi de domnia ta. Cică ai fi primit şi Măria Ta nişte bani. Ce mama dracu’, nu erai, şi nu eşti, dumneata, jupînul? Zici că nu ştiai de banii, mulţi, luaţi de frati-tu şi că acesta a fost/este şantajat de ţigani. Fals! Ştiai. Cine te poate crede, cînd nimic nu mişcă-n ţara asta, nici rîul, nici ramul, nici pasărea-n zbor, fără ştirea ta? Cum adică? Matale chiar ne crezi idioţi? Că proşti am fost că te-am ales. Mare greşeală a celor care te-au votat, ducîndu-i în eroare cu promisiuni mincinoase de tipul „Să trăiţi bine!”. Da, am trăit bine. Atît de bine, că avem nevoie, spunea cineva, de încă 50 de ani ca să ne revenim. Să ieşim din prăpastia unde ne-ai aruncat conştient, inconştient, nu mai contează.

Şi tu, ăla micu’, dom’ Mircea, unde ţi-e trufia? Infatuarea aia tembelă, de om sigur pe sine, cu care-i sfidai pe toţi şi legile ţării? Că de nu era nenea Traian preşedinte… Nu el tăia şi spînzura în România, luptînd, auzi obrăznicie!, împotriva corupţiei?! El, poate, cel mai corupt de pe meleaguri dîmboviţene! Nu-i mai faci lui Ciuvică (adevărat, şi el destul de foarte infatuat) un cavou? N-o mai beşteleşti pe tînăra aceea în trafic? Nu mai e oraşul Constanţa regatul tău? Unde ţi-s armele, dom’ Mircea? Ia scoate, tu, armele! Să le vedem! Acum eşti potolit şi stins, vorba poetului George Coşbuc. Dar nu te plîngem. Doar fratele tău poate să te plîngă, deoarece, se pare, e şi dumnealui implicat. Şi mai are şi alte belele pe cap, care-l apasă, acum, la apus de soare. Flota, vila aceea, moşia de la Nana şi altele. Plus povara domniei. Adică grija cîrmuirii ţării. El acum te-a părăsit. Te-a aruncat de pe vapor. Ca să scape dumnealui. Minţindu-ne iar. Dar nu mai ţine. Aşa că, dragă nea Mircea, drum bun spre Jilava! Acolo e răcoare şi mai bine decît afară, unde există atîţia corupţi, javre ordinare, care nu te lasă să furi cît poţi! Încolo, naşule drag, care ai făcut un bine, de i-ai creştinat odrasla finului Bercea Mondialul, te sfătuim să nu mai ai încredere în oameni, mai ales în ţigani.

Că ei e răi, dar nu e proşti, din păcate. Şi de la ei ţi s-a tras.

George Militaru

COMENTARII DE LA CITITORI

Din aceeaşi categorie

Du-te Sus