Unui candidat

in Lecturi la lumina ceaiului

Motto: „Nu a fost un vot controversial (sic!), a fost un vot absolut democratic“. (Klaus Iohannis)

Aceste cuvinte îi aparţin ,,inocentului” Klaus Iohannis, care a fost desemnat, zice-se, printr-o alegere corectă, candidat la cea mai înaltă funcţie în Stat, din partea PNL-ului trădător. Cel care vrea să-i calce pe urme lui Traian Băsescu ar fi, de meserie, nu infractor, ci profesor de fizică, şi, în urma meditaţiilor prestate, nicidecum din găunoase învîrteli afaceriste (gurile rele spun că ar fi făcut şi niţel trafic cu copii!), ar fi strîns o avere – nu mai puţin de 6 case! Şi eu, ca profesor de limba română, am dat meditaţii, şi nu m-am îmbogăţit, ba chiar, vorba lui Ion Creangă, ,,sărac, aşa, ca în anul acesta, ca în anul trecut şi ca de cînd sînt, niciodată n-am fost!”. Acest personaj, Klaus Iohannis, e posibil să fie mai canalie decît Băsescu, deşi, la prima vedere, o astfel de comparaţie pare imposibilă. Matrozul nu s-a omorît cu studiul frumoasei limbi a lui Eminescu, dar

s-a aplecat, voiniceşte, asupra ,,Levantului” lui Că-cărtărescu, şi atît de captivat a fost de ,,geniala“ operă a aspirantului la Premiul Nobel, că, iată, n-o mai termină. Totuşi, Mister Băsescu vorbeşte ,,destul de foarte bine”, în comparaţie cu ,,Gogoşica lu’ tata” şi cu unii dintre discipolii săi, printre care merită amintit ,,branconierul” Traian Igaş, fost ministru de Interne. În curînd, Băsescu va părăsi cuibul de hoţii din deal, va ieşi la pensie şi se va retrage la ,,moşioara” de la Nana, pentru reculegere.

Dar, să revenim la cel care s-a instalat şef peste aşa-zişii urmaşi ai Brătienilor, dîndu-l la o parte pe binefăcătorul său, tovarăşul de jocuri de cărţi (nu de-alea de citit!) Crin Antonescu. Domnu’ Iohannis, te-aş întreba, ce poţi matale să ne oferi, dacă nu acelaşi uzat şi fals slogan „Să trăiţi bine!“, pînă om beli ochii cu toţii?!

George Militaru

 

COMENTARII DE LA CITITORI