Vadim a avut dreptate: România e în pericol, UDMR a făcut un pas decisiv!

in Editorial

Motto: „De ce rămîn toţi ticăloşii/ Cei mincinoşi şi pa­raziţi?”.

Corneliu Vadim Tudor

Fără doar şi poate, eveni­mentul cel mai notabil al perioadei este hotărîrea adop­tată de Congresul UDMR. Cu unanimitate de voturi, această grupare a cărei legalitate Vadim şi grupul său de patrioţi au contestat-o încă de la început, au adoptat o hotărîre privind folosirea unor ,,simboluri” de către aşa zisa comunitate maghiară din România: ,,imnul secuiesc”, ,,steagul secuiesc” şi… Imnul Un­gariei! Iată şi declaraţia liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila, prin care se exprimă clar sensul acestei hotărîri: ,,Simbolul maghiarilor este simbolul naţiunii maghiare, este tricolorul roşu-alb-verde – noi considerăm simbolul naţi­unii ma­ghiare simbolul nostru. Simbolul naţional şi reprezentarea acestui simbol sînt considerate simbol propriu”. Aţi mai auzit aşa ceva?! Păi noi ne dăm cu capul de pereţi că Transnistria e…România, că la Chişinău se vorbeşte şi ruseşte, dar în România, vedem ce e la noi?! Deocam­dată, Moldova e un alt stat, pe cînd tot ,,deocamdată”, Ardealul şi judeţele din Covasna, Harghita şi Mureş
sînt în statul nostru! Dar oare sînt?… Păi din cîte spun, nu prea sînt! Ce fel de cetăţeni sînt aceia care NU respectă simbolurile naţionale şi declară că NU sînt reprezentaţi de Drapelul şi de Imnul naţionale?

Sigur, în principiu sînt nişte infractori, pentru că atingerea adusă simbolurilor naţionale este, în orice ţară normală la cap, infracţiune gravă! Dar, la fel de sigur, România NU e condusă de oameni normali la cap – şi asta de mulţi ani, poate chiar de la lovitura de stat şi asasinarea marelui conducător patriot Nicolae Ceauşescu.

Vadim a spus chiar de la început: UDMR nu este o organizaţie legală iar orice tentativă de creare a unor mişcări politice etnice, cu tendinţe revizioniste este neconsituţională, dar şi demnă de un singur răspuns: eradicarea! Din păcate, vorba lui Tudor, nu Vadim, ci Vladimirescu, s-a adeverit: nu au zdrobit şarpele ieşit în cale, ba chiar l-au hrănit pînă a devenit balaur şi l-au pus la conducere! Şi cei din PNL, şi din PSD, cu tot cu ,,aripile” lor alde Ponta, şi Băsescu cu grupările lui de ,,unionişti” mincinoşi! Mai mult, aceştia merită judecaţi pentru că, încurajînd gruparea iredentei, au făcut să se piardă cetăţeni români buni şi valoroşi! Da, românii de origine etnică secuiască sau maghiară sînt oameni de valoare, care nu odată şi-au arătat loialitatea pentru comunitate şi pentru România; ce sînt ei azi? Instrumente folosite într-un demers ilegal – cetăţeni asupra cărora a fost folosit un mecanism infernal de spălare a creierului! Repet: NU ei, românii de origine secuiască sînt de vină, ci cei care le-au băgat în cap verbe iredentiste, atitudini secesioniste, idei şovine – şi mai ales virusul antinaţional – anti-România! NU ei ar trebui pedepsiţi, ci cei care au tolerat şi chiar au încurajat îmbolnăvirea lor! Mai ales că Vadim le-a spus-o timp de peste 25 de ani! Rezultatul? Vadim e mort, iar România sîngerează prin rănile pe care el le-a cauterizat atunci, dar care acum s-au deschis, sîngerează şi se infectează! Da, România e în pericol de cangrenare – şi chiar în inima ei, Transilvania!

Asta şi pentru că instituiţii ale statului şi ramificaţiile lor se băteau cu fantome ,,impuse” strategic, precum ,,pericolul rus”, iar secesionişti precum Sabin Gherman erau şi sînt găzduiţi pe posturi naţionale să-şi verse otrava contra românilor! Mă uitam, recent au apărut filme pe internet cu zeci şi sute de tancuri americane transportate pe calea ferată – evident, spre graniţa estică sau spre Constanţa – adică acolo unde NU au fost şi NU sînt probleme reale, ci doar induse de cei care, culmea, ne-au ocupat ţara politic, decizional şi informativ, şi-au creat baze militare şi ne cer şi bani pentru asta! În schimb, au fost desfiinţate marile unităţi de jandarmi şi cele de vînători de munte din zona de incidenţă cu acţiune iredentistă şi secesionistă maghiară!

Sigur, vor spune că orice ar face UDMR nu se poate pune nimic în practică, pentru că normele Uniunii Europene nu permit aşa ceva, iar SUA e partenerul nostru strategic şi sîntem ,,ţară NATO”. Hai să vă spun o ,,noutate”: nici parteneriatul cu SUA, nici apartenenţa la NATO NU au fost verificate într-un caz similar, UE este o combinaţie relativ nouă, pe cînd iredenta şi revizionismul maghiar există de aproape 1000 de ani! Şi nu cedează, în ciuda normelor UE sau a tratatelor de bună vecinătate! Iată şi dovada – Congresul UDMR despre care am scris mai sus cere României şi UE, în numele ,,comunităţii maghiare” să… sprijine utilizarea simbolurile ilegale şi antinaţionale! ,,Noi, reprezentanţii comunităţii maghiare din România, declarăm prin prezenta că cele enumerate le considerăm simbol naţional şi ne aşteptăm ca România, UE şi comunitatea internaţională să ne sprijine prin posibilitatea utilizării libere a acestor simboluri”. Tupeu, sau ce?… De un singur lucru sînt sigur: NU fac ei asta de proşti! Ba chiar, dacă îmi aduc aminte, singurele dăţi cînd UE a avut de-a face cu separatisme din Est le-a încurajat: Cehoslovacia, paşnic, dar şi Yugoslavia, unde urmările dezas­truoase erau previzibile! De fapt, şi în cazul loviturii de stat din Ucraina a fost tot un fel de separatism, pentru că UE a încurajat separatismul unei frăţii istorice: Moscova – Kiev. Da, sigur, Bruxelles nu a susţinut separatismul catalan, dar acolo e vorba de Occident – şi, după cum ştiţi, dubla măsură vest-est e o regulă verificată! Deci, nu am motive să cred că  UE ar fi un obstacol în cazul demersului secesionist. Şi veţi vedea mai departe alte argumente. 

Ia să mai vedem ce mai spune UDMR, ca să vă convingeţi… De exemplu, tot la Congres, a fost lansat  documentul ,,Viitorul în Transilvania”, prin care se scoate în evidenţă un alt scop al UDMR:  crearea unei societăţi maghiare transilvănene cu drepturi depline! Presa a consemnat şi cele ,,două direcţii” de acţiune: transilvanismul şi, vezi Doamne, ,,competitivitatea”. Auziţi text, să te apuce nebunia: ,,În deceniile următoare, Transilvania va fi din ce în ce mai liberă de reţeaua aspiraţiilor centraliste, găsindu-şi propria voce şi dezvoltîndu-se puternic în termeni economici şi culturali”. Mai mult, UDMR scoate din pălărie şi iepuraşul rîios, dar prezent în spaţiul public –
şi românii din Transilvania sînt ,,interesaţi de aspectele menţionate”, deci trebuie gîndit un ,,transilvanism pragmatic”! De mult timp, ideea de apartenenţă la ,,Transilvania” este o otravă picurată în minte românilor! E suficient să verificaţi pe mediile de socializare – mulţi români din provincia istorică dau ca adresă oraşul şi… Transilvania, nu România! Insistenţa cu care e atacat guvernul ,,de la Teleorman”, asiduitatea cu care se promovează faptul că sudul ţării, ,,cele mai săraci judeţe”, conduc România – nu Clujul care e ,,altceva”, ei bine, toate astea sînt folosite eficient pentru a crea o graniţă – deocamdată mentală! – între români! 

În fine, UDMR mai anunţă şi un demers care mie îmi dă fiori: o campanie de consultare publică a populaţiei maghiare din Transilvania – dar pe care sînt sigur că o vor extinde şi în zona românească. De ce? Pentru că aceeaşi populaţie românească a picat grosolan un test anterior – Referendumul pentru Familie! Da, din păcate pe cei care au fost în stare să renege ceea ce e lăsat de Dumnezeu, eu îi consider capabili să renege şi ce au lăsat strămoşii lor, cu care mai au prea puţine în comun. Şi acesta s-ar putea să fie pasul final – pentru că UE, despre care noi credem că e un aliat, se bazează pe principiul subsidiarităţii, pe care îl foloseşte cum crede de cuviinţă; adică în Kosovo e bun, în Catalunia, nu. Oare chiar am înnebunit să verificăm – pe pielea noastră şi pe moştenirea atîtor generaţii eroice – cum va judeca Bruxelles-ul o asemenea situaţie?  

În concluzie, Congresul UDMR arată că ei, revizioniştii maghiari, şi-au dus planul mai departe pas cu pas, în toţi aceşti ani! În timp ce noi am pierdut teren, pas cu pas, aşa cum atrăgea atenţia Vadim! Ce (mai) e de făcut? Măsuri ferme! Dar cine să le ia? În nici un caz orbani şi cioloşi şi barne şi alte unelte de acest fel! Pînă nu se va înţelege că naţional conservatorismul e obligatoriu să fie cooptat ca demers politic de guvernare nu există soluţii, iar planul UDMR va fi dus mai departe! Cum vă imaginaţi că România, cu Iohannis preşedinte, Orban premier, Barna şef al Camerei, Hellwig la servicii, se va opune aliatului la guvernare, UDMR? Nu sprijin etnicismul cu tendinţe puriste sau xenofobe, dar cred că s-a ajuns prea departe! Iar de cealaltă parte nu avem vreo fantomă, vreo ,,ameninţare” de la mii de kilometri şi fără susţinere faptică – nu, avem aici… nici nu ştiu dacă să mai spun ,,la noi”, că mi-e că se supără tuciuriul de Sabin…

DRAGOŞ DUMITRIU

Păreri și opinii