VADIM TUDOR N-A MURIT. VADIM TUDOR TRĂIEŞTE ÎN INIMILE ROMÂNILOR ADEVĂRAŢI

in Lecturi la lumina ceaiului

 

 

Cumplita veste s-a răspîndit cu repeziciune: a murit Corneliu Vadim Tudor. Pentru mii de oameni această veste a căzut ca un trăznet. Ultimul mare patriot român nu mai este. Dincolo de calităţile lui deosebite, el a fost un om sincer şi realist: i-a criticat dur pe cei care prădau avuţia ţării, dar şi-a recunoscut, atunci cînd a fost cazul, propriile greşeli. Om cu o inteligenţă inegalabilă, cu dragoste pentru ţară şi pentru poporul din care făcea parte, s-a zbătut pînă în ultima clipă să combată hoţia, necinstea şi nedreptatea, folosind ceea ce el ştia cel mai bine – scrisul. Făcea eforturi mari să continue publicarea ,,copilului” său de suflet, revista ,,România Mare”, şi a tribunei politice a PRM, cotidianul ,,Tricolorul”. Ne este greu să acceptăm dispariţia Preşedintelui nostru, dar credem că el va trăi prin cele 2 publicaţii, pe care fiicele sale, cu ajutorul unor oameni de suflet şi cu dragoste de ţară, vor continua să le editeze.

Corneliu Vadim Tudor nu a putut suporta hoţia şi corupţia, două racile care, la noi în ţară, au atins un nivel nemaiîntîlnit. I-a ţintuit, cu aprigul său condei, pe toţi cei ce-au comis fărădelegi grave şi care au batjocorit avuţia ţării, mulţi dintre ei avînd deja dosare penale. De aceea i s-a şi făcut cea mai mare nedreptate: nu i s-a permis familiei ca sicriul cu trupul sau neînsufleţit să fie depus în holul Senatului României, instituţia în care, cu demnitate, cinste şi onoare, ne-a reprezentat timp de 16 ani. RUŞINE, RUŞINE, RUŞINE !

Durerea din sufletul nostru, al tuturor acelora care l-au iubit şi i-au apreciat calităţile, nu poate fi descrisă în cuvinte.

Singura noastră speranţă este aceea ca fiicele sale să se lupte pentru a duce mai departe visul tatălui lor: apariţia, în continuare, a celor două publicaţii: ,,România Mare” şi ,,Tricolorul”. Atîta timp cît inimile noastre vor bate, preşedintele Corneliu Vadim Tudor va fi prezent în tot ceea ce vom întreprinde pe linie de partid, deşi busola care ne dădea direcţia nu mai este.

Lovitura pe care am primit-o prin pierderea acestui om cinstit, corect, puternic şi drept va lăsa o rană adîncă în inimile românilor adevăraţi, cu dragoste de Neam şi Ţară.

Condoleanţe familiei greu încercate. Dumnezeul să-l odihnească!

Plut. adj.(r) ILIE CRISTEA

COMENTARII DE LA CITITORI