Viaţa bate filmul: Şase poveşti uimitoare despre animale

in Lecturi la lumina ceaiului

O poveste emoţionantă cu animale, transpusă pe peliculă, îi poate influenţa atît pe copii, cît şi pe adulţi. Filmele despre animale rătăcite, care îşi caută drumul spre casă, sînt preferatele copiilor de toate vîrstele, şi nu numai, şi pot reprezenta succese de box-office. Însă, de multe ori, realitatea depăşeşte cu mult scenariile producţiilor Disney sau Pixar.

Site-ul Cracked.com face un top al celor mai incredibile 6 poveşti reale despre animale care au reuşit să revină acasă, după ce s-au rătăcit, chiar dacă au avut nevoie de luni sau ani pentru a face asta.

pag 18 animale 2

Uimitoarea călătorie a lui Bobbie – „Cîinele-minune“

Imaginează-ţi că eşti cîine şi mîine te trezeşti singur, flămînd, la 4.100 kilometri de casă. Singura opţiune pe care o ai este să încerci să te întorci de unde ai plecat. Şi exact asta a făcut şi Bobbie – „Cîinele-minune“, un erou al statului Oregon, care a devenit unul dintrei cei mai faimoşi cîini din istorie în urma unei călătorii incredibile, demnă de un film Disney.

Pe data de 2 februarie 1924, cîinele în vîrstă de doi ani a apărut la uşa stăpînilor săi, familia Brazier. Ceea ce i-a uimit pe aceştia a fost faptul că Bobbie a reuşit să se întoarcă acasă, deşi, în urmă cu 6 luni, el fusese pierdut în timpul unei călătorii în statul Indiana, respectiv la 4.100 kilometri de Oregon. Dacă la început autorităţile nu au crezut povestea, în urma cercetărilor făcute, cîinele a fost declarat erou şi a devenit o legendă, pentru că a reuşit să parcurgă singur această distanţă. Bobbie a fost vizitat de peste 40.000 de persoane, primind cheile mai multor oraşe, medalii şi chiar şi un rol într-un film mut.

 

pag 18 animale 1

Shane, cîinele Akita care a învins un tsunami

În Japonia, animalele de casă sînt extrem de iubite. Pe 11 martie 2011, cînd a avut loc cutremurul din sud-vestul ţării, mulţi japonezi au fost nevoiţi să fugă din calea valurilor seismice şi să-şi lase în urmă pisicile şi cîinii. Însă, a existat un cîine care nu a dorit să se predea în faţa valurilor de peste 30 de metri şi a plecat să-şi caute stăpînul.

Shane, un cîine din rasa Akita Inu, era cel mai bun companion al domnului Kamata, care avea rolul de a avertiza populaţia atunci cînd urma să aibă loc un tsunami. Bărbatul a încercat atunci să ajungă acasă şi să-şi salveze cîinele, însă nu a putut din cauza unor valuri puternice. Kamata s-a îndreptat spre un centru pentru sinistraţi, fiind convins că Shane a pierit.

Însă, lucrurile nu stăteau chiar aşa. Simţind că stăpînul său este în pericol, Shane s-a aruncat în apele aduse de Ocean şi, deşi acestea erau pline de deşeuri purtate de valuri, el a reuşit, după cîteva ore în care a înnotat continuu, să ajungă la acelaşi centru pentru sinistraţi la care se adăpostise şi stăpînul său. Cîinele era plin de tăieturi şi lovituri, însă, în urma îngrijirilor oferite, el a fost salvat.

 

pag 18 animale 4

Ţestoasa Lucy, care s-a întors acasă după 4 ani.

Dacă îţi doreşti să cumperi de la magazinul de specialitate un animal de companie care să nu fugă, cu siguranţă că te vei gîndi la o broască ţestoasă. Totuşi, ar trebui să te fii atent. Lucy, o ţestoasă de deşert, care cîntărea aproximativ 12 kilograme, a reuşit să fugă din grădina familiei Wellington, din Brentwood (New Hampshire), în octombrie 2006. Stăpînii au căutat-o peste tot, însă, fără succes.

În ciuda faptului că avea o greutate semnificativă şi era agilă precum un cetăţean care iese dintr-un bar dimineaţa, Lucy a reuşit să supravieţuiască timp de 4 ani în mediul din New Hampshire. Stăpînii spun că, atunci cînd este secetă, ţestoasele de deşert îşi construiesc gropi în care pot să stea chiar şi un an pînă cînd plouă. Cel mai probabil, Lucy

şi-a construit o astfel de gaură pentru a se adăposti de frigul iernii, iar după 4 ani a fost găsită de un vecin al familiei Wellington, aflat la aproximativ 2 kilometri distanţă.

 

pag 18 animale 6

Sophie, cîinele care a supravieţuit patru luni pe o insulă pustie.

În noiembrie 2009, Jane şi Dave Griffith şi-au luat

cîinele – Sophie Tucker – într-o călătorie cu iahtul în jurul insulelor Whitsunday, de pe coasta australiană. Sophie a căzut peste bord, iar după cîteva ore de căutări, stăpînii au renunţat, fiind convinşi că animalul lor de companie s-a înecat, sau a fost mîncat de rechini. Însă, Sophie a supravieţuit după ce a înotat 5 mile nautice, ajungînd pe o insulă pustie.

Acolo, cîinele a supravieţuit timp de 4 luni, fiind găsit în final de garda de coastă. Deşi părea sălbăticită, în momentul în care a auzit vocile stăpînilor săi, Sophie s-a transformat în animalul de companie pe care aceştia îl ştiau.

 

pag 18 animale 3

Yosuke, papagalul care s-a întors acasă după ce a spus oamenilor care este adresa sa

Se ştie că papagalii sînt fiinţe inteligente. Familia Nakamura, din Japonia, a descoperit dezavantajele pe care le ai atunci cînd încerci să ţii un geniu în spatele gratiilor, după ce papagalul lor, Yosuke, din specia African Grey, a reuşit să scape din colivie. Spre deosebire de un cîine, atunci cînd o pasăre zboară, este puţin probabil ca ea să revină acasă.

Şi totuşi, Yosuke a reuşit. După ce a făcut un tur al Japoniei, papagalul a ajuns în mîinile unor îngrijitori de animale, care, din motive necunoscute, l-au predat Poliţiei. Pentru că la secţia de Poliţie papagalul „a refuzat să vorbească“, poliţiştii s-au hotărît să-l dea în grija unor medici veterinari. La scurt timp după ce a ajuns la clinică, Yosuke a devenit foarte vorbăreţ. Se pare că pasărea îi amuza pe veterinari, cîntîndu-le melodii pentru copii. După cîteva zile, Yosuke a făcut o pauză lungă şi a spus: „Sînt domnul Yosuke Nakamura“ şi a înşirat adresa exactă a stăpînului său, ştiind chiar şi numărul străzii. Spre surprinderea veterinarilor, adresa era reală, iar Yosuke s-a putut întîlni din nou cu Nakamura.

 

pag 18 animale 5

Pisica Dixie s-a întors acasă după 9 ani

Dixie trăise deja o viaţă plină pînă în 1999, cînd a împlinit 6 ani. Era o pisică liniştită, care stătea toată ziua şi se uita la copiii vecinilor, pînă cînd a dispărut, în mod inexplicabil. După luni de la dispariţie, stăpîna pisicii a acceptat faptul că animalul a murit. Bineînţeles că doamna Gilly Delaney s-a bucurat atunci cînd, într-o zi, a primit un telefon că pisica a fost găsită. Frumos final, nu? Extraordinar este că pisica a fost găsită după… 9 ani.

COMENTARII DE LA CITITORI