Vinovaţii tragediei din „Colectiv“ riscă 25 de ani de închisoare, sau detenţie pe viaţă

in Lecturi la lumina ceaiului

 

 

În continuarea cercetărilor în cauza privind incendiul produs în Clubul „Colectiv“ din Bucureşti, soldat cu decesul mai multor persoane şi vătămarea corporală a altora, s-a efectuat cercetarea la faţa locului de către o echipă constituită din reprezentanţi ai Parchetului de pe lîngă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală şi criminalistică, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Omoruri, Inspectoratul General al Poliţiei Române – Direcţia de Investigaţii Criminale, Institutul Naţional de Criminalistică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, Serviciul Criminalistic din cadrul DGPMB, alături de specialişti din cadrul Institutului Naţional de Expertiză Criminalistică şi INSEMEX Petroşani.

În cadrul activităţilor desfăşurate au fost ridicate mijloace materiale de probă, ce urmează să fie folosite pentru lămurirea împrejurărilor în care a avut loc evenimentul din data de

30 octombrie 2015. În paralel, vor fi audiate persoane care ar putea avea cunoştinţă despre împrejurările şi modul în care a avut loc evenimentul.

Potrivit procurorului general al României, Dosarul a fost preluat de la Parchetul Capitalei, „datorită complexităţii, anvergurii situaţiei şi a faptului că trebuie lucrat cu multe instituţii pentru a stabili cît se poate de repede împrejurările producererii evenimentului. S-au văzut mai multe imagini. Au fost vizionate şi fotografii. Momentan, aşteptăm să putem intra în zona respectivă. Considerentele urmează să le stabilim, de aceea am preluat dosarul. De obicei, se urmăreşte fapta mai gravă şi vedem, în funcţie de cursul anchetei, unde vom ajunge. Pe parcursul zilei, vă vom comunica paşii pe care i-am făcut. Important este că ne-am mobilizat“, a declarat Tiberiu Niţu.

COMENTARII DE LA CITITORI