Vizita liderului PRM la Cîmpulung Muscel

in Lecturi la lumina ceaiului

Comunicat de Presă

Marţi, 20 mai a.c., la invitaţia domnului Constantin Bebe Ivanovici, preşedintele Federalei Naţionale a Revoluţionarilor din România, liderul PRM a participat la festivităţile prilejuite de jubileul a 20 de ani de la înfiinţarea acestei importante organizaţii. Manifestările au avut loc la Cîmpulung Muscel. Sosit la faţa locului, Tribunul a rememorat cîteva momente deosebit de frumoase petrecute în primăvara anului 1984, prin urmare acum exact 30 de ani: realizarea, împreună cu Televiziunea Română, a unui reportaj de scriitor despre vestigiile istorice ale acestei vechi Cetăţi de Scaun a Ţării Româneşti. Pe prispa bisericii Mînăstirii Negru Vodă, din localitate, oaspetele a fost întîmpinat de cîţiva dintre cei mai proeminenţi reprezentanţi ai revoluţionarilor. Domnul Constantin Bebe Ivanovici i-a înmînat preşedintelui PRM drapelul sfinţit al revoluţionarilor. Stareţul mînăstirii, părintele Serafim, i-a arătat vizitatorului cele mai importante relicve şi repere de înălţare sufletească ale acestui sfînt lăcaş.

Liderul PRM s-a recules la gropniţa voievodului Nicolae Alexandru, fiul lui Basarab Întemeietorul – cel care i-a învins pe trufaşii năvălitori unguri, la Posada, în anul 1330. De asemenea, domnul Vadim a sărutat moaştele Sfîntului Ioanichie. Menţionăm că, în 1848, revoluţionarii C.D. Aricescu, Ion Negulici şi alţii au depus Jurămîntul de credinţă în această mînăstire.

Apoi, la sediul Filialei PRM din localitate a fost organizată o Conferinţă de Presă. Amabilă gazdă a fost domnul George Bălan, preşedintele Filialei PRM din Cîmpulung Muscel. În această vizită, liderul PRM a fost însoţit de domnul general ing. Marcu Tudor, şeful campaniei electorale a formaţiunii pe care o conduce.

Biroul de PresĂ al PRM

COMENTARII DE LA CITITORI