Votez candidaţii României Mari!

in Lecturi la lumina ceaiului

Sînt întrebat de multă lume pe cine voi vota duminica viitoare. Mă onorează această întrebare. Voi încerca să dau un răspuns cît mai cuviincios! Adică orientat de ceea ce lipseşte clasei noastre politice, presei „de partid”, televiziunilor: buna cuviinţă. Dacă nu mă înşel, un mare român a lansat conceptul de „naţionalism cuviincios”! Mi-l însuşesc!
La alegerile locale se zice că votăm omul, nu partidul. La alegerile locale se presupune că alegătorii îi cunosc pe candidaţi, de multe ori îi cunosc personal. De fapt, sistemul democratic ar putea funcţiona ca lumea numai acolo unde alegătorii îl cunosc bine pe candidat. Democraţia nu a fost inventată şi practicată în Grecia, ci în cîteva cetăţi greceşti, de dimensiunile unui orăşel de azi sau ale unei comune mai răsărite! Niciodată nu s-au făcut „alegeri” la nivel naţional, în întreaga Grecie antică… Nici n-a existat aşa ceva ca entitate politică!
Votăm omul cînd cunoaştem omul! Dar cei mai mulţi alegători, în marile oraşe, nu-i cunosc pe candidaţi, mai ales pe candidaţii la postul de consilieri. În acest caz, alegătorii se vor orienta după partid, şi vor vota partidul!
Aşadar, sfatul meu este ca duminică alegătorii, dacă îi cunosc în persoană pe candidaţi, să-l voteze pe insul care corespunde exigenţelor sale morale şi civice! Bunăoară, dacă ar fi candidat Marian Munteanu, v-aş fi recomandat să-l votaţi cu amîndouă braţele! Îl cunosc de cînd mi-a fost student! Poate va fi cazul să-l votăm la toamnă! Doamne, ajută!
În absenţa lui Marian Munteanu pe cine votăm la Primăria Capitalei?
Gabriela Firea mi-a fost şi ea studentă. De la distanţă, i-am urmărit parcursul de jurnalistă, apoi de parlamentară. O evoluţie corectă, cuviincioasă, aş zice.
Am avut o simpatie spontană pentru Dan Nicuşor. Am încercat să-l susţin, să-i fiu de folos. I-am întins mîna şi m-a lăsat cu ea întinsă!… Ceea ce nu poate fi un semn rău decît pentru mine. Pentru alţi alegători acesta poate fi un semn de seriozitate, de consecvenţă, de corectitudine de-aia politică. Merită şi el votat. Remarcabilă declaraţia Gabrielei Firea că îşi doreşte să aibă după alegeri, ca primăriţă, o colaborare colegială cu Dan Nicuşor! Nu ştiu ce i-a răspuns junele Dan. S-ar fi cuvenit să-i facă aceeaşi propunere…
O impresie bună şi o adevărată candidatură antisistem, doamna Iulia Costin. Am cunoscut-o ca organizatoare excelentă de evenimente pe ideea Unirii Basarabiei.
Ceilalţi candidaţi, neantul! Pe doi dintre ei electoratul ar trebui să-i sancţioneze. I-aş pune pe o listă a celor care nu merită votaţi nici din greşeală! Candidaţi care ar merita ruşinea de a nu primi nici un vot.
Pe asemenea listă ar încăpea în primul rînd penalii, cei care dau declaraţii pe la DNA, au trecut prin arestul poliţiei sau la domiciliu etc. Nu numai penalii din Bucureşti, desigur! Cu excepţia, la Craiova, a d-nei Olguţa Vasilescu. Iabraşă muiere, olteanca!
La Constanţa am aflat că va candida un domn amiral, un ofiţer de marină militară! Îmi scapă numele… Aşadar, îndemnul meu pentru constănţeni este să fie votat domnul AMIRAL! Sper să nu-şi fi dat doctoratul cu generalissimul Gabriel Oprea…
În rest, acolo unde votul în mod fatal va fi legat mai mult de partid decît de persoana candidatului, sfatul meu este să vă daţi votul Partidului România Mare. Celor care se vor mira de acest sfat, le aduc aminte că la alegerile din 2008 am alcătuit o listă de candidaţi recomandaţi de mine, adică de Vatra Românească din Bucureşti, care au candidat pe listele României Mari… Despre alegerile din 2008 voi reveni, pentru a dezvălui şi explica sabotajul de care a avut parte PRM-ul.
Adaug motivul cel mai important pentru a vă recomanda să votaţi PRM: în momentul de faţă conducerea interimară a partidului este preocupată de restructurarea pe toate planurile a PRM. Am discutat pe această temă cu factorii respectivi şi am constatat că este vorba de o restructurare serioasă, cu şanse mari de a readuce partidul pe locul în care s-a aflat: cel mai puternic partid naţionalist din România, cu un electorat fidel Ţării, interesului naţional! PRM-ul de mîine îşi propune să fie la înălţimea încrederii ce i s-a acordat cîndva!
Am fost invitat să particip la această reconstrucţie de partid a României Mari şi am acceptat necondiţionat! Avem nevoie de un partid naţionalist, un partid al naţionalismului cuviincios, constructiv. Încearcă şi alte partide să ocupe locul rămas liber prin colapsul de după 2008 al României Mari. Dar semne de reuşită nu dă nici un partid din cele care au apărut cu acest program în ultima vreme! Mult mai mari şanse de reuşită are România Mare! Şansele de a se reinventa, de a se resuscita!
Cu gîndul la ce va rezulta în curînd prin reorganizarea şi relansarea partidului, acolo unde partidul a depus liste, sfatul meu este
VOTAŢI PARTIDUL ROMÂNIA MARE!
Aşadar, o veste bună pentru patrioţi, pentru naţionaliştii din România: Partidul România Mare gîndeşte şi pregăteşte strategia pentru a fi din nou ce a fost, ba chiar să se întreacă pe sine!
Doamne, ajută!

Ion Coja

COMENTARII DE LA CITITORI