„Vrem să aducem Bunul-Simţ în politică“

in Lecturi la lumina ceaiului

Interviu cu Dan Alexandru, candidat PRM pentru Camera Deputaţilor în Municipiul Bucureşti

. Carmen Ionică: Domnule Dan Alexandru, bun venit la rubrica noastră de interviuri dedicate celor care vor candida la alegerile din 11 decembrie pe listele de senatori sau deputaţi. Bineînţeles, nu putem să-i cuprindem pe toţi, nu ne permite spaţiul, dar am ales cîteva persoane care s-au implicat, în mod activ, în această campanie. Printre ei vă număraţi şi dvs. Aţi venit de curînd în Partidul România Mare, ce v-a determinat să faceţi acest pas şi de ce?
. Dan Alexandru: Determinarea a venit în primul rînd din dorinţa de a-mi pune la dispoziţie expertiza profesională, pentru a aduce Partidului România Mare gloria de altădată. Am venit pentru a construi. Am venit pentru a aduce speranţă României. Pentru că am convingerea că numai un partid patriotic, cu dragoste de ţară, poate să demareze un program real de reconstrucţie a României, de refacere a capitalului naţional şi de a readuce românilor nu speranţa, ci certitudinea unui trai decent. Îmi doresc să fiu parte activă a acestui proces de revigorare a Naţiunii Române, de readucere a iubirii de ţara la valorile fireşti ale fiecărui român.
. C.I.: V-aţi ocupat, în trecut, de un site politic, intitulat „pagina politică“, dovadă că acest segment v-a interesat dintotdeauna. Cum vedeţi politica românească, avînd în vedere că aţi urmărit îndeaproape tot ceea ce se întîmplă la acest nivel?
. Dan Alexandru: Politica românească este o glumă proastă, care se tot repetă din patru în patru ani, şi asta începînd cu 1990. În calitate de jurnalist, am avut tangenţă cu politica de la începutul anilor ’90. Am avut posibilităţi reale, încă din 1994, să intru în politică. Dar nu am făcut acest pas. Nu rezonam, nu mă interesa, încă de atunci vedeam mocirla în care politicienii îşi desfăşurau jocul grotesc de devalizare a ţării şi nu îmi doream, sub nici o formă, să iau parte la aşa ceva. În 2010, însă, la doi ani de cînd am devenit tată, a realizat că fiul meu nu trebuie să trăiască într-o ţară a corupţiei, a jafului şi a sărăciei. Din acest motiv, am început să cochetez cu zona politică. Nu am să accept niciodată ca fiul meu să-mi reproşeze că am fost martor la furtul unei naţiuni şi nu am făcut nimic ca să împiedic acest lucru. Sînt naţionalist, un om care îşi iubeşte ţara şi rezonez cu valorile şi doctrina PRM. Am un regret din faptul că nu l-am cunoscut, personal, pe fondatorul partidului şi preşedintele său, Corneliu Vadim Tudor, mai ales cînd observ că, de-a lungul timpului, tot ceea ce el a spus şi ce a încercat să ne avertizeze s-a întîmplat.
. C.I.: Aţi venit cu un suflu nou, preluînd, din mers, multe sarcini. Acum, în campania electorală, vă ocupaţi de imaginea partidului, şi pentru asta trebuie să fiţi bine informat, ca, la rîndul dvs., să daţi informaţiile mai departe, în mod corect. Este o misune grea, avînd în vedere că, la ora actuală, partidul se reformează şi lucrurile încă se reaşază?
. Dan Alexandru: Misiune mea este deosbit de simplă, în realitate. Este ceea ce eu ştiu, ceea ce mă pricep să fac: comunicare şi relaţionare cu oamenii. Îmi place ceea ce fac şi am convingerea că o fac bine. Fac parte dintr-o echipă tînără, flexibilă şi adaptată la realitatea de zi cu zi a politicii. Am reuşit să implementăm la nivelul partidului o strategie de comunicare atît internă, cît şi externă. Am reuşit să responsabilizăm factorii decidenţi din partid şi să-i convingem că un partid disciplinat va avea mereu de cîştigat în lupta politică, decît un partid măcinat de orgolii. PRM renaşte şi mă bucur să ştiu că fac parte din acest proiect.
. C.I.: Odată cu venirea dvs., printr-o coincidenţă, şi Lidia Vadim Tudor s-a lansat în politică. Cum vedeţi această schimbare de polaritate, luînd în considerare că doriţi să mergeţi pe segmentul de tineret, care este vital în reconstrucţia acestui partid?
. Dan Alexandru: Întinerirea partidului este prioritară, iar venirea fiicei Tribunului, Lidia Vadim Tudor, a avut un rol de stabilizare şi de coeziune în rîndul membrilor partidului. Mesajul Lidiei Vadim Tudor la Conferinţa Naţională a fost unul extrem de clar şi care a condus la obţinerea unor rezultate concrete ale partidului în drumul său către Parlamentul României. PRM are nevoie de tineri, iar în acest sens, pe listele de candidaţi la alegerile din decembrie se regăsesc foarte mulţi tineri, care nu au mai făcut politică, dar care doresc să participe activ la schimbarea în bine a modului de a face politică în România.
. C.I.: V-aţi implicat foarte mult în acest proiect, vă luptaţi cu mulţi coloşi din politica românească. Întrebarea mea este: care vedeţi dvs. că sînt şansele PRM de a ajunge în eşalonul superior al puterii? Aveţi pîrghiile necesare pentru a face acest lucru?
. Dan Alexandru: PRM are puterea de a guverna această ţară. Aşa cum Lidia Vadim Tudor a spus, va veni ziua în care preşedintele PRM va depune jurămîntul în calitate de preşedinte al României. Reforma profundă a partidului, coroborată cu direcţia clară de a reintra în zona activă a politicii, sînt elementele care compun reţeta spre succes a PRM. Românul este patriot. Românul îşi iubeşte ţara. Sîntem convinşi că acel moment al conştientizării de către naţiune a acestui fapt este aproape şi că reacţia românilor, de apărare împotriva minciunilor şi manipulărilor la care este supus de zeci de ani, se va resimţi din plin încă de la aceste alegeri. Românul a început să înţeleagă faptul că, cu cît politicienii fură mai mult, cu atît viaţa lui este mai săracă, fără perspective. FSN-ul născut în decembrie 1989 a distrus România, şi pentru a-şi duce la îndeplinire acest obiectiv, şi-a tot schimbat numele la fiecare decadă electorală. Fie că au fost FSN, PD, PNL, PNŢCD, PDSR, PDL, UNPR sau UDRM, la baza acestor iniţiale se află, de fapt, o clasă politică intens coruptă, care a transformat România din stat unitar în colonie.
. C.I.: Au apărut şi alte nume noi pe listele de candidaţi, ce pot aduce un plus de vitalitate partidului, care, după dispariţia prematură a preşedintelui său, Corneliu Vadim Tudor, era aproape de colaps. Sînt oameni cunoscuţi, care pot atrage noi membri, dar şi multe voturi. Vă bazaţi pe acest lucru pentru reuşita în alegeri?
. Dan Alexandru: Fără acest element de noutate, fără infuzia de oameni tineri, cu idei şi decişi, PRM nu ajungea să traverseze deşertul. Plecarea prematură dintre noi a preşedintelui Corneliu Vadim Tudor a bulversat partidul şi, din acest motiv, a fost o perioadă destul de dificilă, ca urmare a unor lupte interne pentru putere. Acum, însă, aceste neînţelegeri ţin de trecut şi PRM merge înainte şi cu încredere că pe 11 decembrie are să fie acolo unde îi este locul, în Parlamentul României.
. C.I.: Ce nu aţi face niciodată, luînd în seamă faptul că oamenii trebuie judecaţi doar pentru ceea ce fac, dar mai ales pentru ceea ce nu fac?
. Dan Alexandru: Se spune că în timp ne pare rău de ceea ce nu am făcut şi mai puţin de ceea ce am făcut. În politică, şansele să dezamăgeşti sînt foarte mari, mai ales dacă ai ajuns acolo prin minciună, prin înşelarea electoratului. Privind din acest unghi, eu sînt foarte liniştit, pentru că îmi doresc să fac parte din forul legislativ al ţării, astfel contribuind la schimbarea în bine a modului în care se face politica în România şi de a promova un pachet de legi care să revitalizeze economia României, să ajute dezvoltarea capitalului naţional, să ducă la eradicarea sărăciei şi să redea românului demnitatea. Să se simtă român în ţara lui, să se simtă român în Europa şi oriunde în lume. Îmi doresc să nu dezamăgesc şi îmi doresc foarte mult ca după 4 ani de mandat să fiu capabil să spun că am reuşit să aplic ceea ce mi-am propus.
. C.I.: Dacă dvs. consideraţi că PRM are cîştig de cauză în aceste alegeri, spuneţi-ne care sînt proiectele de viitor ale partidului şi ce oferiţi electoratului care va veni să vă voteze?
. Dan Alexandru: Aici sînt două paliere. Unul al partidului, programul său de guvernare, şi unul al meu, personal. În primă fază, PRM doreşte să stopeze tăierea pădurilor, să interzică vînzare terenurilor agricole către străini, să recupereze resursele naturale făcute cadou companiilor străine. România are nevoie de o lege a Educaţiei, care chiar să educe. România are nevoie de un sistem medical, care chiar să vindece. România are nevoie de PRM, un partid care iubeşte România, dar şi pe românii de pretutindeni. În plan personal, îmi doresc să particip, în mod activ, la optimizarea legilor care reglementează circulaţia rutieră, în sensul că doresc o mai mare protecţie a motocicliştilor şi bicicliştilor în traficul rutier. Doresc să fiu foarte prezent în zona comunităţii motocicliştilor şi să îi sprijin acolo unde au nevoie. Un alt proiect este cel al îmbunătăţirii legilor care au ca subiect viaţa copiilor cu nevoi speciale. România nu acordă atenţie acestor copii, în condiţiile în care, cu o lege bună şi o atenţie sporită, aceşti copii pot fi recuperaţi. Am să fiu un sprijin real în Parlamentul României pentru orice iniţiativă care va avea ca obiect îmbunătăţirea şi aducerea la un nivel înalt a condiţiei copiilor cu nevoi speciale din România.
. C.I.: Mai este foarte puţin pînă la 11 decembrie, acum se face o analiză pertinentă a ceea ce aţi realizat, viitorul poate suna bine pentru PRM, dar mai sînt încă multe de înfăptuit. Cum vedeţi ceea ce va veni, următorii ani?
. Dan Alexandru: Indiferent de rezultatul din 11 decembrie, PRM merge pe drumul reformelor şi al modernizării. Ne aşteaptă un Congres şi avem multe de făcut. Următorii ani vor fi decisivi pentru Naţiunea Română. Dacă nu vom avea pe cineva să ne apere în Parlamentul României, îmi este teamă că poziţia de Colonie, pe care, din păcate, o avem acum, se va transforma în ceva mult mai rău. Îmi doresc enorm ca în 2018, aniversarea Centenarului Unirii să se realizeze cu PRM în Parlamentul ţării, aşa cum îmi doresc ca Pactul Ribbentrop-Molotov, cunoscut şi ca Pactul Stalin-Hitler, să fie anulat de către instanţele internaţionale, şi România să revină în graniţele sale de la 1939. Nu am înţeles niciodată de ce România nu a cerut la Haga, sau la un alt organism de justiţie abilitat pentru astfel de probleme, să se anuleze acest act criminal semnat de doi dintre cei mai sîngeroşi dictatori ai Secolului XX. Dar sînt convins că viitorul va rezolva şi această problemă.
. C.I.: Dacă viitorul sună bine, şi dacă locul 2 pe care îl ocupaţi pe listele de deputaţi la Municipiul Bucureşti vă va duce în Parlament, cu ce mesaj concis veniţi în faţa alegătorilor?
. Dan Alexandru: Mesajul meu către alegători este să voteze şi să aibă încredere în PRM. Noi nu promitem mii de kilometri de autostradă şi să nu o facem. Noi nu promitem zeci de spitale şi să nu le facem. Noi nu promitem doar de dragul de a fi aleşi. Nu! Noi dorim să mergem în Parlament şi să aducem Bunul-Simţ în politică. Să facem cumva ca atunci cînd se promite ceva, să se şi facă. Ăsta este, de fapt, mesajul nostru către români: noi vrem ca tot ceea ce se promite să se facă şi, mai mult, patriotismul şi iubirea de ţară să fie mereu puse înainte oricăror interese obscure, care au dominat şi au distrus Naţiunea Română în ultimii 27 de ani.
. C.I.: Vă mulţumesc pentru amabilitatea de a-mi răspunde la aceste întrebări şi vă doresc să „Fiţi România Mare!“.
. Dan Alexandru: Vă mulţumesc şi vă invit să votaţi cu PRM, în mod sigur nu are să vă dezamăgească. Fiţi curajoşi, votaţi PRM!

COMENTARII DE LA CITITORI