Vulgaritate versus bun-simţ

in Polemici, controverse

Atacul vulgar, grotesc, pe care îl observăm în prezent că se dă la adresa democrației românești, nu sunt nici precedente, nici nici o sursă oficială de revendicare. Dacă era vorba să ne raportăm doar la zona online a unui electorat, acești oameni comozi și în mare parte înregistrați în orice altă partid, în afară de PSD, ar avea o reală șansă de preluare a puterii în România. Pentru ca acest mod de abordare a unei politici să fie mai veridic, ar avea puterea deplină de a impune o dictatură asupra acestei țări, poate mai luminată și mai aproape de adevăr decât avem acum. Am spus mereu că democrația de tip dîmbovițean nu are nici o legătură cu poporul. Poate doar cu un popor virtual, foarte motivat și agresiv. Dar cu poporul, cu națiunea română, nu au prea multă tangență. Ca să revenim la ideea inițială, întrebarea pe care oricine o poate pune este următoarea: de ce nu este dreptul la putere, când, practic, dacă e să ne luăm după mesajele agresive ale presei corporatiste, dar și ale utilizatorului „nevinovat” de Facebook, PSD-ul nici nu ar exista. La orice oră ai deschis orice rețea de socializare, și mă refer în special la Facebook, nu există să nu găsești un online luptător de dreapta, ofuscat și total nemulțumit de guvernarea PSD. Nu există opoziție acolo și oricine se va pune cu acești fanatici unici, sigur va fi exterminat online, ars pe rugul virtual al prostiei și îngenuncheat. Armata on-line a dreptei, pentru că știm de fapt cine se află în spatele acestei revolte, chiar dacă nu revendică oficial, dărîmă tot ce este în cale, atacă printr-un limbaj violent și vulgar, distruge tot ce vine cu argumente și propagă un mesaj care nu aduce nimic nou sau constructiv în politică, la nivel de societate, ci doar înjurături și cam atît. Prima impresie este, însă, contraproductivă pentru cei care dezvoltă acest atac acerb la instituțiile statului, dar și la grupul politic ALDE – PSD, care guvernează în prezent. Să vii tu din Opoziție, fie că ești PNL sau USR, și să dați totul, fără a pune nimic în loc, nu este cel mai bun mod de a convinge o țară că ești cel mai bun. Uită, cei de pe dreapta, că au avut și ei puterea o vreme destul de lungă. Ce au făcut? Guvernarea PDL este, de departe, una dintre cele mai distrugătoare și nocive guvernări pe care această țară le-a suportat. Băsescu este cel mai mare vagabond politic pe care România la livrat la Cotroceni, și a spus România, nu pentru că așa a fost, ci pentru că în această ecuație această țară a fost doar paravanul, așa cum se întâmplă din 1996 încoace. Guvernarea CD nu a fost mai bună decât FSN – PDSR – PSD din ultimii 28 de ani. Nu au fost cu nimic mai buni, nici unii, nici alții. Ce-i mînă, totuși, în luptă pe cei care expun imagini injurioase pe net și care pozează în români autentici și luptători ai dreptății? Ce avantaje au ei, altele decît cele legale?

Într-o lume plină de ură și limbaj vulgar, este complicat să convingi mulțimea că bunul-simț și argumentele sunt, cu toate acestea, cele care ar trebui să primească. Avem un politician care chiar se străduiește să facă, să impună „forța Dreptului” în societatea românească și este pus la zid, ostracizat, jalnic mediatic, doar pentru simplul fapt că el, în calitatea de ministru al Justiției, dar și în calitatea de profesor în Drept, încearcă să respecte atât legea internă, cât și pe cea internațională, recunoscută de toate statele și la care România a aderat. Este complicat să convingi lumea că îngrijirea mass-media se pune la zid în fiecare zi este aservită, pe deplin, exact acelor hoți, români și străini, care nu doresc că în România să domnească legea. Ei, cei care promovează vulgaritatea în spațiul public, fie că este online sau offline, nu doresc binele românilor, ci binele celor care suge această țară. Este deja un fapt dovedit, dar, din păcate, nu în justiție. După părerea mea, Tudorel Toader, este cel mai bun ministru al Justiției pe care România la avut în ultimii 70 de ani. Este cel care, în orice față, aduce argumente și urmărește litera legii, dar și un bunul-simț. Declarația lui, cum că un procuror nu poate fi invitat la o ambasadă ca persoană fizică privată, pentru că, dacă nu era procuror, nu ar fi fost invitată, coroborată cu declarația că ambasadele străine se adresează Ministerului de Externe și nu procurorilor, sînt, de departe, semnalul cel mai clar prin care un ministru spune că România trebuie să redevină statul de drept și să renunțe la statutul de joc al lumii. Pentru că, din cauza unuiu ca Băsescu,

Pentru cei care vor, totuși, ca România să depășească statutul de colonie, ar fi bine să gîndească și să vadă că acest ministru, înainte de a fi politician, încearcă din răsputeri să impună prin forța profesiei sale. Este de apreciat, este un exemplu pe care orice ministru ar trebui să îl aplice în sfera sa de activitate. Marele dezavantaj al acestui ministru, Tudorel Toader, este că sunt deasupra, din punct de vedere ierarhic, un premier slab atât la nivel de performanță, cât și la nivel de consilieri. Cu toate acestea, cine vede și poate să deosebească neghina de grîu, poate vedea forța acestui ministru și nu poate să nu-l aprecieze.

Despre trădători, dar și aici vorbim de președinții de țară și de guvernământ, care au dus România în această situație, nu putem decât să ne dorim să vedem acolo unde este cu adevărat locul – acea listă a unei șmecheri din cărțile de istorie . Că în pușcărie sau la spart piatra, e puțin probabil să-i vedem prea curând.

Ca să ne întoarcem la fondul electoral despre care am vorbit mai devreme, orice cetățean român trebuie să se gândească și să evalueze situația politică a țării prin oferirea unor răspunsuri simple la câteva întrebări complicate.

* De ce dosarul Colectiv nu este încă clarificat de aproape trei ani de la nenorocirea care a ucis zeci și zeci de tineri?

* De ce Ponta este încă în politică și nici un site de pro-colonizare a României nu mai atacă, în condițiile în care el a fost înlocuit cu Cioloș exact din acest motiv? De ce Cioloș nu există nici o reacție la ceea ce sa întâmplat la Colectiv, mai ales că el a fost principalul „beneficiar” al aceleiași catastrofe, alături de Iohannis și PNL?

* Dacă online sunt atît de prezenți și ostili PSD, de ce alegeri nu cîștigă democrația puterii celor din PNL? Pentru că funcția de post a fost înlocuită cu softurile de înaltă performanță? De ce Dreapta nu își asumă vulgaritatea din spațiul public, atât timp cât este evident că în laboratoarele lor se pregătesc toate aceste evenimente?

* De ce PSD conduce detaşat în zona democratică / la vot / , cu majoritate, şi este inexistent în zona de online? Aici este simplu, cred eu, pentru că le lipseşte materia cenuşie, şi, pentru asta, este suficient să ne uităm la premierul Dăncilă şi la gaşca de incompetenţi care o înconjoară.

Aș vrea să ne amintim de Colectiv, de cine a câștigat și cine a pierdut atunci. Poate că cei care au spus că ceva nu au fost chiar în regulă, poate că un procuror mai drept și mai deștept, poate că un ofițer al SRI mai bătrân ar trebui să abordeze altfel problema și să facă lumină și să le facă dreptate au murit acolo. Nu se poate ca sistemul judiciar, siguranța și securitatea națională să fie corupte. Trebuie să fie acolo și oameni de bine, care vor să vadă România o țară, un stat, așa cum scrie în Constituție, și nu un experimental poligon al altor state.

Tano

 

Noapte bună, România, oriunde te-ai afla!

Păreri și opinii